4 råd til dig der skal lægge nyt tag

Skal du i gang med et lægge nyt tag? Så kan det være en god idé at gøre sig nogle overvejelser, inden du går i gang. Her i artiklen kommer vi med 5 råd til dig, som vil gøre processen nemmere. Vi håber, at du kan blive klogere.

Skal I bruge en rådgiver?

Det kan for mange give mening at få en rådgiver ind over, hvis I skal have nyt tag. Ellers risikerer I, at der kommer fejl. Det er surt at skulle i gang med at rette op på fejl efterfølgende, og er I derfor i tvivl kan det være meget gavnlig at få en ekspert ud at hjælpe til. Det kan sagtens betale sig at betale ham et par timer, kontra at I skal tage alt taget af igen, fordi der er en fejl. Hvis I ønsker at få rådgivning, så bør I overveje at indhente op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på rådgivning i forhold til nyt tag.

Få styr på materialerne

En anden ting der er meget vigtig, er at få styr på sine materialer til taget. Hvor meget spærtræ skal der bruges og så videre. Hvis I skal have en tømrer til at lave Jeres træ, så bør I være rimelig sikre på, hvad han skal bruge af materialer på forhånd. Det er træls at skulle betale mere løbende, fordi han ikke helt har styr på, hvor meget han skal bruge. Det er godt at få afklaret forinden. Det er ikke sjovt at få ekstraregningerne løbende. Det er dyrt nok i sig selv at få lagt nyt tag. Ofte kan det være svært at have styr på, hvor meget spærtræ, der skal bruges. Derfor bør I sikre Jer, at tømreren laver nogle præcise opmålinger. Tjek evt. spaertræ.dk for mere info.

Pas på med stress

Når man skal bygge om, er det en dårlig idé, hvis byggeriet går I gang fra den ene dag til den anden, uden man kan forberede sig på det. Sørg for at gøre Jer klar I god tid, så I kan få helt styr på at flytte ting fra et rum, hvis det bliver nødvendigt. Det kan også være, at I skal sove i et andet værelse i nogle dage. Det er fint at have på plads inden. Ellers bliver det hurtigt meget stressende. Man skal trods alt kunne opretholde et nogenlunde liv, mens man får lagt nyt tag.

Hold dig løbende orienteret

Selvom om tømrerne som regel ikke er glade for det, så skal du altid holde dig grundigt orienteret om, hvor langt de er kommet med arbejdet. Er der noget, der kommer til at tage længere tid, eller mangler der for eksempel spærtræ? Det er rart at vide, hvor langt man cirka er med sit byggeprojekt, og derfor anbefaler vi også, at du er i dialog med tømrerne et par gange om ugen.

Skriv et svar