Hvorfor skal du have en a-kasse?

Der er flere gode grunde til at man bør overveje at melde sig ind i en a-kasse. Her i denne artikel kommer vi ind på lidt forskellige af disse, således at du kan vurdere om det giver mening for dig at være medlem af en a-kasse.

Du skal ikke på kontanthjælp i tilfælde af arbejdsløshed

Den grund der får allerflest til at melde sig ind i en a-kasse er selvfølgelig at det ikke skal ind i kontanthjælpssystemet, såfremt de pludselig står uden et job. Man bliver nemlig jagtet på en helt anden måde når man er på kontanthjælp, da de jo selvfølgelig bare vil have en ud af dette system hurtigst muligt. Når du er i en a-kasse, vil du i stedet få dagpenge og du vil ikke blive mødt med helt de samme krav som hvis du var på kontanthjælp. Derudover er der væsentlig forskel i de penge du kan få på hhv. kontanthjælp kontra dagpenge. Op mod 8000 kr. til forskel faktisk. Det er alligevel en væsentlig forskel, der gør at man altid bør overveje at være en del af a-kasse. Det er som sådan lige meget hvilken a-kasse du melder dig ind, da der ikke er forskel på den sats du får. Du kan sågar bare vælge den billigste uden at det har nogen indvirkning. Måske du bare lige bør læse lidt om den pågældende a-kasse på diverse anmeldelses sider inden du vælger endeligt. Hos www.billig-akasse.dk kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over de bedste tværfaglige a-kasser på markedet i Danmark.

Du kan trække udgiften fra i skat

Som så mange andre udgifter, er a-kasse heldigvis fradragsberettiget. Det vil sige at du kan trække hele udgiften fra i skat og således kun reelt betale omkring halvdelen af din udgift dertil. For omkring 250 kr. pr. måned kan du således sikre dig en væsentlig højere indtægt hvis du pludselig skulle stå uden arbejde. Det kan næsten ikke betale sig at lade være.

Sparring og kurser

Når du er medlem af en a-kasse får du typisk også en masse sparring i forhold til hvordan du kan gribe din jobsøgning an. De har ofte eksperter ansat der kan hjælpe dig med at komme på jobmarkedet hurtigst muligt. Derudover kan man også opgradere sine kompetencer via de kurser de tilbyder dig. Det kan gøre dig langt mere attraktiv over for en ny arbejdsgiver, hvis du vælger noget der er efterspørgsel på. Hvis du fx har erfaring indenfor online marketing med google adwords, kunne det være en idé at supplere med et kursus inden for fx facebook annoncering. Der er mange muligheder og det er bare med at gribe dem, da det jo selvfølgelig er inkluderet i den pris du betaler hver måned.

 

 

Skriv et svar